Openingsuren & Contact » Survival & Defense Prepping

Survival & Defense Prepping

.
Survival & Defense Prepping Self Defense België en Nederland. Persoonlijke bescherming te koop waaronder Multicam kogelwerende vesten, helmen, EHBO tassen, CAT-Tourniquet, steekwerende kledij om te overleven bij terreuraanslagen, of gewapende onrusten 
.

.
Survival & Defense Prepping stelt als centraal doel het voorbereiden om te overleven rond de woonst tijdens een chaos met agressie. Als voorbeeld verwijzen we naar het ontstaan van de Ukraine crisis waar men kookpannen en kacheldeksels voor de borst kleefde om enige bescherming te bekomen tegen de gewapende agressie. Met de terreurdreiging is er naast de Urban Prepping, (het overleven in de vrije natuur), nu ook de Prepper Self Defense meer in de belangstelling komen te staan. Een groot aantal mensen maken zich zorgen dat de grote vluchtelingenstroom het evenwicht zal verstoren, terroristen kan herbergen en zal leiden tot onrusten, chaos en gewapende confrontaties met immigranten. Survivalisten  en preppers wenst zich dan ook voor te bereiden op de situaties zoals Ex-Joegoslavië, Ukraine en een toenemende aantal terreuraanslagen.
.
wapens-1

Uit de crisis in Ukraine kan men vaststellen dat het over het algemeen geen probleem is om aan wapens te geraken, echter voor persoonlijke bescherming zoals kogelwerende vesten is de situatie dramatisch. Vooreerst hebben kogelwerende vesten een beperkte levensduur en is de fabricatie van de grondstoffen beperkt tot een aantal grote gespecialiseerde fabrikanten. Hierdoor wordt het vrij moeilijk om in een crisissituatie aan voldoende kwalitatief goede kogelwerende vesten te geraken. 
.

Het wordt ondertussen ook pijnlijk duidelijk dat het grootste deel van de kogelwerende vesten helemaal niet geschikt is als bescherming tegen de wapens die tegenwoordig in gewapende conflicten gebruikt worden. Dit was niet alleen zo tijdens het ontstaan van de Ukraine crisis maar is nu ook bij ons het geval waarbij de huidige kogelwerende vesten van de politiediensten veel te licht zijn om de kogels uit de Kalashnikov geweren te stoppen.
.
vesten-discreet-nij4
Triton Plaat drager NIJ-4

Omega 4 discrete kogelwerende vest NIJ-4

Odin kogelwerende vest NIJ-4

De stijgende trend is dan ook dat men thuis een volwaardige kogelwerende vest klaar liggen heeft voordat men effectief met gewapende agressie geconfronteerd wordt.

milipol2013-kalsh-1
.
Uit de recente berichtgeving stellen we vast dat staalkern kogels of (Armor Piercing) steeds meer voorkomen en de meeste traditionele kogelwerende vesten doorboren. Om dit type munitie te stoppen heeft men een beschermingswaarden NIJ-4 nodig. Deze NIJ-4 beschermingswaarde kan bereikt worden door harde ballistische platen NIJ-4 te gebruiken.
.
platen-sat-set-2-30

Ballistische zijplaten NIJ-4 Stand Alone 150x150mm

Ballistische platen NIJ-4 Conj. 250x300mm

Ballistische platen NIJ-4 Stand Alone 250x300mm

.
De mogelijkheid bestaat om bestaande NIJ-3A kogelwerende vesten te voorzien van NIJ-4 Conj. platen die dan ook de kogels uit de oorlogsgeweren M16, FAL, Kalashnikov of Dragunov kunnen stoppen.
.
pcoperator-1-007-wit30
Een survival kogelwerende vest heeft als doel om zolang mogelijk te overleven in de omgeving van de woonplaats. In internationale militaire kringen wordt Multicam beschouwd als het meest allround camouflage patroon die het best opgaat met de moderne omgeving. Een aangepaste camouflage maakt het immers voor sluipschutters enorme moeilijk om hun doel te lokaliseren en trefzeker te schieten.
.

helm1-003bwit-25

Kogelwerende helm PASGT
.
Niet alleen wenst de survivalist prepper zicht te beschermen met een kogelwerende vest tegen de kogels van sluipschutters maar bij een gewapende agressie vallen zeer veel doden door hoofdwonden. Een kogelwerende helm is dus net zo belangrijk als een kogelwerende vest.
.

ehbo-kit-1

Survival-Defense EHBO tas
.
Het verlenen van eerste hulp met de juiste producten kan een leven redden. Voor eerste hulp bij een gewapend conflict beschikken we over een individuele EHBO tas Survival-Defense die samengesteld is volgens een aantal richtlijnen, waaronder de richtlijnen van het Oranje kruis en de Tactical Combat Casualty Care raadgevingen. Hierin zitten de typische medische benodigdheden zoals, QuikClot Combat Gauze,PMI HALO Chest Seal en een CAT-Tourniquet 
.
kevlarshirt-1blauwreeks-3

Combat Bravo Shirt

Combat Police Shirt

.
In plaats van aramide enkel in kogelwerende vesten te stoppen, wordt tegenwoordig militaire kledij reeds uitgerust met speciale technische weefsels zoals, Hierdoor biedt deze kledij op zichzelf al een minimum aan bescherming tegen brand, aanvallen met messen en fragmenten van mortiergranaten. google9449c329ba35fcfd.html
Webshop gemaakt met EasyWebshop