Openingsuren & Contact » Info kogelwerende vesten voor politieagenten

Info kogelwerende vesten voor politieagenten

Kogelwerende vesten voor politie. Nieuwe soorten kogelwerende T-shirts voor politieagenten. Snijwerende, brandwerende en kogelwerende truien die discreet onder het politie uniform kunnen gedragen worden. Zware kogelwerende vesten tegen Kalashnikov geweren.
.

Politieagenten onder vuur!
.
Er zijn reeds verschillende schietincidenten geweest waarbij politieagenten onder vuur werden genomen echter zijn er nog zeer veel politieagenten die niet over een kogelwerende vest beschikken. In veel gevallen zijn de middelen om kogelwerende vesten aan te kopen niet beschikbaar wat leidt tot grote frustraties bij de betrokken politieagenten.
.
De politievakbond waarschuwt de agenten om op eigen initiatief geen kogelwerende vesten van bedenkelijke kwaliteit aan te schaffen. Wij zijn verdeler van de kogelwerende vesten van Sioen Armour Technology. Deze kogelwerende vesten zijn van een gerespecteerde kwaliteit en worden zowel aan de Belgische Politie als aan buitenlandse politiediensten verkocht!
.
De mogelijkheid bestaat dat politieagenten via de particulier markt een politie kogelwerende vest van uitstekende kwaliteit kunnen aankopen. De Politie logo’s kunnen slechts aangekocht worden met een officieel aankooporder van de betrokken politiedienst.
.
sirus-blauw-zwart-en-blauw-1-50

Sirius Zwart HG2-KR2-SP2                      Sirius Blauw HG2-KR2-SP2   

De Sirius steek- en kogelwerende vest Standaard Overt Belgische Politie HG2-KR2-SP2 is een product van Sioen en werd ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de Belgische Federale Politie. Deze vest beschikt dus over tal van nuttige eigenschappen voor een praktisch gebruik door politieagenten en is eveneens al bij verschillende politiediensten in gebruik.
De Sirius buitenhoes is niet langer meer in productie bij Sioen .
.
politie-molle-vest-voor-vbr-logo-2
Nieuwe Lokale Politie Molle vesten Sioen vanaf jaar 2022

.
politie-lasercut-kogelwerende-vest-voor-en-achter
Nieuwe Lokale Politie Lasercut vesten Sioen vanaf jaar 2022

.
sirius-blauw-1-022-w-label-1

.
 In de meeste gevallen verkiezen de agenten van de Federale Politie voor de zwaarste steek- en kogelwerende beschermingswaarde HG2-KR2-SP2. Dergelijk zware steek- en kogelwerende pakketten kunnen ook particulier aangekocht worden door de individuele politieagent.
.
sirius-blauw-1-032-w50blzw

Sirius zwarte buitenhoes                    Sirius blauw buitenhoes              
.
Wij hebben reeds verschillende verzoeken gekregen naar enkel de buitenhoes van de politie kogelwerende vest Sirius. Sommige politieagenten zijn ontevreden over het draagcomfort van hun kogelwerende vest van een ander niet nader vernoemd merk. De buitenhoes van de Sirius kogelwerende vest kan apart gekocht worden. Het beste is dat men met het bestaande kogelwerende kogelwerend pakket tot bij ons in de winkel komt waar wij kunnen uitproberen welke Sirius buitenhoes maat er best past. Bij online aankoop raden wij aan om een maat groter te nemen de maat van uw kogelwerend pakket. Indien de maat niet klopt zendt dan de buitenhoes onmiddellijk terug dan zenden wij een andere maat terug op. 
.

Nieuwe lichtere steek- en kogelwerende vest NIJ-3A


sirius-gran-1-w-120

Sirius Politie NIJ-3A(04)GRAN

Het beschermingsniveau HG2-KR2-SP2 is de hoogste beschermingswaardes die gebruikt wordt voor zachte kogelwerende vesten, echter deze hoge beschermingswaarde maak de Politie kogelwerende vest vrij zwaar en stijf. Recent werden er ook lichter kogelwerende pakketten ontwikkeld die meer aan de verwachtingen van de huidige terreurdreiging kunnen voldoen zonder dat ze extreem zwaar en dik zijn. De nieuwe Sirius Politie kogelwerende vest is aanzienlijk dunner, lichter en soepeler dan de HG2-KR2-SP2 kogelwerende vesten en is officieel gecertificeerd als:

pistool-klein-115
* Kogelwerend NIJ-3A(04) (9x19mm-.44Magnum)
granaar-klein-1
* Granaatscherfwerend 17 grains FSP
.
mes-klein-2
* Steekwerend tegen messen P1/B 25 Joule
.
spike-kl-1
* Steekwerend tegen priemen en naalden SP 24 Joule
.
.

Crius Tactische kogelwerende Molle vest NIJ-3A(04) GRAN

.

crius-2
Crius Tactische Molle vest NIJ-3A(04)GRAN

.
De zachtere steek- en kogelwerende pakketten worden ook gebruikt voor de tactische kogelwerende Molle vest waar er ook een halsbescherming, bovenarm bescherming en een heup bescherming aanwezig is. 
.

Bedreiging door Kalashnikov geweren 

.
milipol2013-kalsh-1
.
De laatste maanden is het een pijnlijke vaststelling dat het AK47 Kalashnikov aanvalsgeweer bij vrijwel alle schietpartijen op politieagenten betrokken is geweest. Het Kalasjnikov geweer komt zowel voor in de handen van terroristen als in de handen van criminelen. De bezorgdheid van de politieagenten is dan ook terecht. Ook krijgen wij meldingen dat er steeds meer 7.62x39mm oorlogsmunitie met stalen kern bij schietpartijen gebruikt wordt. Dit gegeven is van vitaal belang omdat men voor het stoppen van dergelijke staalkern kogels minimum over een kogelwerende bescherming niveau NIJ-4 dient te beschikken. Hiervoor heeft men harde ballistische platen nodig.
.
platen-sat-set-1
.
Wij beschikken over twee types van harde ballistische platen die de staalkern kogels uit een Kalashnikov geweer kunnen stoppen.
.
De harde ballistische platen NIJ-4Conj.NIJ-3A moet altijd samen met een zachte kogelwerende vest NIJ-3A(04) gebruikt worden!
.
FAQ: mag men een NIJ-4Conj.NIJ-3A boven een HG1A-KR1 of oude NIJ-2 vest gebruiken?
De beschermende pakketten HG1A-KR1 en NIJ-2 bevatten minder lagen ballistisch weefsel dan een NIJ-3A pakket waardoor men niet dezelfde bescherming bekomt als een NIJ-4. Het staat altijd vermeld op een conjunctie plaat welk type zachte bescherming onder de ballistische plaat dient gebruikt te worden. In de praktijk neemt men dan meestal een NIJ-4 Stand Alone plaat. Dan is men in order betreffende de bescherming en de verzekering…
.
De harde ballistische platen NIJ-4 Stand Alone kunnen volledig apart gebruikt worden zonder dat er een zachte kogelwerende bescherming moet onder gedragen worden. Immers de kogel wordt opgevangen door de plaat en blijft er in steken. Voordeel van deze Stand Alone platen is dat er geen trauma verwonding ontstaat door inpakt van de kogel.
.
platecarrier-1-007awit-reeks2
Triton NIJ-4Conj.–NIJ-3A                         Triton NIJ-4 Stand Alone
.
De Triton plate carrier of plaatdrager van SAT, is speciaal ontwikkeld om snel boven een zachte kogelwerende vest aan te trekken. In de Triton plaat drager kunnen er verschillende soorten ballistische bescherming gestopt worden. De meest gebruikelijke voor politie doeleinden is de NIJ-4-Conj. Platen of de NIJ-4 Stand Alone platen.
.
satplatecarrier-reeks-2-50

Triton NIJ-3A(04)                                    NIJ-3A+NIJ-4Conj
.
Een Triton plate carrier kan ook apart gedragen worden. Het voordeel hiervan is dat de zijkant van het lichaam vrij is waardoor men gemakkelijk een schouderholster kan dragen.
.
condor-qpc-black  

 QPC Kogelwerende vest NIJ-3A(04)+NIJ4Conj.
.
Er is ook een toenemende interesse voor kogelwerende vesten met een Molle webbing waarop er tal van accessoires kunnen bevestigd worden. Zoals een ID patch, radio, handboeien, enz. 
pollux-kleuren-60
Pollux Zwart NIJ-3A(4)GRAN                        Pollux Wit NIJ-3A(04)GRAN                 Pollux Huidskleur: NIJ-3A(04)
.
Pollux Zwart HG1A-KR1                          Pollux Wit HG1A-KR1                Pollux Huidskleur HG1A-KR1
.
De Pollux buitenhoes is de meest comfortabele hoes om een kogelwerende vest discreet onder de kledij te dragen. Hij biedt een grote bewegingsvrijheid ook al zit men in een auto. De Pollux buitenhoes kan voorzien worden van verschillende soorten standaard steek- of kogelwerende pakketten. De beschermingswaarde NIJ-3A(04) is een algemene beschermingswaarde die veel gebruikt wordt, maar eveneens de steek- en kogelwerende bescherming HG1A-KR1 wordt veel door politieagenten gebruikt.
.
mes-klein-2
.
Er is een sterke toename in steekpartijen en in het dragen van messen. Niet alleen bij burgers maar ook bij terroristen behoren messen tot de basis uitrusting. Vandaar dat er een algemene toename in het dragen van snijwerend kledij bij politieagenten, maar ook bij counter terrorisme begint snijwerende kledij een standaard eis te worden. Echter voor de Belgische politiediensten ligt deze evolutie nogal moeilijk, vooral door de hoge eisen die er gesteld worden alvorens een bepaald type kledij aanvaard wordt door de Federale Politie. Zo moet een fabrikant minstens reeds duizenden stuks van een bepaald type kledij verkocht hebben alvorens hij kan leveren aan de Federale Politie. Voor nieuwe soorten snij- of steekwerende kledij kan het dus nog jaren duren alvorens deze aanvaard zal worden door de Federale Politie. Betreffende snij- en steekwerende kledij zijn de Belgische politieagenten op zichzelf aangewezen en bepaalde soorten beschermende kledij kunnen onder het politie uniform gedragen worden. 
.
speccooltcarrierreeks3-016-reeks-1wit-70a
Prijs info: Snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier Spec-Cool NIJ-3A lange mouwen.
.
Naast de verschillende soorten snijwerende of steekwerende kledijkledij werd er ook rekening gehouden met de grote vraag naar kogelwerende vesten voor politieagenten. Gezien politieagenten ook bedreigt worden als ze buitendienst zijn, werden er speciale snijwerende en kogelwerende T-shirt carriers ontwikkeld die zeer comfortabel onder het uniform of de casual kledij kunnen gedragen worden. 
De snijwerende en kogelwerende T-shirt drager is gemaakt uit een mengsel van aramide met Coolmesh en is voorzien van twee inwendige zakken waarin er zachte ballistische pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm kunnen geplaatst worden. De witte aramide is gekend in de politiesector en heeft een snijweerstand niveau 5. Deze snijwerende T-shirt carrier heeft lange mouwen en biedt bescherming tegen een snijdende aanval met een mes of cutter mes. De oppervlakte van de kogelwerende bescherming beperkt zich tot de hartstreek waar de meest vitale organen gelegen zijn. Dit is vergelijkbaar met een militaire plate carrier . 
 .
speccooltcarrierreeks3-021-reeks-3wit-40
.
De witte snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier kan goed verborgen worden onder witte of bleke kledij en is ook geschikt om onder een wit uniformhemd te dragen.  
Het voordeel van een kogelwerend pakket van beperkte grootte is dat de zijkanten langs het lichaam vrij zijn zodat er een heupholster of schouderholster kan gedragen worden. Bij een traditionele kogelwerende vest is het vrijwel onmogelijk om nog een schouderholster te dragen. 
.

        Prijs info: blauw snijwerend  /   Prijs info: blauwe steekwerende  /   Prijs info ; blauwe steekwerende col.
.
deluxe-kogelvrij-vest-van-engarde-400
Sommige individuele politieagenten zoeken een zwarte hoes voor hun witte discrete kogelwerende vest. De buitenhoezen van Engarde® passen ook op de kogelwerende pakketten HG1-KR1 van de fabrikant Seyntex® maat voor maat. 
.
Buitenhoes Deluxe van Engarde®
.
siocool-zwart-torskin-1
Siocool T-shirt met Torskin snijwerende mouwen
.
Deze Siocool T-shirt met snijwerende mouwen kan onder een uniform of onder een kogelwerende vest gedragen worden. De mouwen zijn voorzien van snijwerende Torskin en zijn dubbel aan de voorarmen. Hierdoor kan men de armen beschermen tegen een snijdende aanval van een mes, glasscherven of metaal.
.
ubac-torskin-3-zwart
Under bodyarmor combat shirt Torskin
.
De Torskin snijwerende UBAC is een beschermende T-shirt die zeer licht, ademend en comfortabel is en die speciaal bedoeld is om onder een kogelwerende of steekwerende vest te dragen. De Torskin UBAC kan gedragen worden onder het uniform en biedt biedt een goede bescherming aan de armen, schouders en onderbuik en onderrug tegen snijden met messen, glasscherven of metaal. De dubbele snijwerende laag aan de voorarm biedt ook een grotere bescherming tegen cutter messen.
.
google9449c329ba35fcfd.html
Webshop gemaakt met EasyWebshop