Openingsuren & Contact » Overleven in Oekraïne voor Benelux burgers

Overleven in Oekraïne voor Benelux burgers

.
Kogelwerende vesten voor Belgen en Nederlanders in Oekraïne. Koop bescherming tegen kogels uit Kalashnikov en Dragunov geweren. Kogelvrije helmen, harde ballistische platen, steekwerende kledij, T-shirts voor burgers, survival plate carriers online kopen.
01-09-2015
Talen
Інтернет-магазин українською мовою
.
Er is reeds een grote leefgemeenschap van Oekraïense burgers die zich reeds gevestigd hebben in Nederland en België. Sommige families zijn al volledig ingeburgerd en andere families zijn nog niet volledig herenigd. In vele gevallen wonen ouders, grootouders en kinderen nog in Oekraïne en moet de geliefde op basis van de visa beperkingen deels in Oekraïne en deels in de Benelux verblijven. De vrees voor een mobilisatie en de vrees voor beschietingen van huizen en scholen is een grote bezorgdheid van veel families.
.
ukraine-3
Navy days Sevastopol 2010
Het gewapend conflict in het oosten van Ukraine heeft al zeer veel burgerlevens gekost. Hoewel iedereen hoopt dat de vredesakkoord van Minsk stand houd en de oorlogsdreiging en de beschietingen stoppen, op het terrein wordt het vredesakkoord dagelijks geschonden en blijven er burgers onder vuur liggen.
.
ukraine-1-400
Submarine base Balaklava - Crimea
Volgens de publieke opinie in Rusland werd er reeds opdracht gegeven om het slagveld warm te houden met als einddoel de splitsing van Oekraïne in twee delen. Verwacht wordt dat Poetin het maximum uit het conflict zal proberen te halen en het Russisch sprekend gedeelte van Oekraïne zal annexeren. Of dit allemaal zal lukken valt nog sterkt te betwijfelen. Naast de te verwachten reactie van de NAVO zal de vastberadenheid van het Oekraïense leger een belangrijke rol spelen. De oevers van de Dnjepr zullen zeker als een natuurlijke barrière gebruikt worden die de toevoer van zware wapens zal beletten. Ondanks alle verzet zal het onmogelijk zijn om te beletten dat de volledige kuststrook met de Zwarte Zee een nieuw conflictgebied zal worden.
.
ukraine-2
Ukraine Army Navy Days Sevastopol 2010
Dit betekend dat nog een groter deel van Oekraïne in het conflict zal meegesleurd worden. Nog meer burgers zullen getroffen worden door het geweld en humanitaire hulp zal noodzakelijk zijn voor het overleven van de burgers in de conflictzone. Uit de ervaring die reeds werd opgedaan bij het conflict in het oosten van Oekraïne, kan men nu al stellen dat er een groot tekort zal zijn aan bepaalde goederen en dat het zeer moeilijk zal zijn om in noodgevallen bepaalde goederen ter plaatse te krijgen. Vandaar dat wie de mogelijkheid heeft zich nu al voorbereid op een mogelijk rampscenario, dit in vele gevallen ook doet. De burgers van de Benelux die in Oekraïne wonen, kunnen zich nu al voorbereiden zodat ze de meest belangrijkste overlevingsgoederen reeds bij zich hebben.
.
Bij het uitbreken van de crisis in Oekraïne zijn er zeer veel slachtoffers gevallen met zware hoofdwonden. Als gevolg is er een groot tekort geweest van kogelwerende helmen
.
labelstritonhelm-1-010wit-30

 Een kogelwerend helm is dus van groot belang en hoort eigenlijk in ieders zijn kast te liggen.
.
Een tweede soort zware verwondingen zijn ongetwijfeld de verwondingen door explosies waar ledematen verwond of afgerukt worden. Uit onderzoek is gebleken dat deze categorie van dodelijke slachtoffers te vermijden is door het gebruikt van een tourniquet. Tegenwoordig heeft iedere militair één of meerdere CAT-Tourniquets bij zich om uitbloeding te voorkomen bij zware verwondingen aan ledematen. Het spreekt vanzelf dat de meeste EHBO koffertjes die enkel wat wondpleistertjes bevatten totaal ontoereikend zijn. Een EHBO survival kit aangepast voor het gebruik in gewapende conflicten is ook van vitaal belang.
.
ehbo-kit-1


Het verlenen van eerste hulp met de juiste producten kan een leven redden. Voor eerste hulp bij een gewapend conflict beschikken we over een individuele EHBO tas Survival-Defense die samengesteld is volgens een aantal richtlijnen, waaronder de richtlijnen van het Oranje kruis en de tactical combat casualty care raadgevingen.
.
opertator5-001wit40

.
info
.
Waaraan het absoluut zal ontbreken bij een uitbreiding van het conflict in Oekraïne is aan goede kogelwerende vesten niveau 4 die in staat zijn om de staalkern kogels uit een Kalashnikov of Dragunov geweer te stoppen. Onder bepaalde voorwaarden kan een inwoner van de Benelux een kogelwerende vest aan kopen om op reis te gaan naar gevaarlijke streken. Wie familie bezoek in het conflictgebied van Oekraïne zorgt er uiteraard best voor dat hij een goede kogelwerende vest bij zich heeft. Er zijn verschillende soorten NIJ-4 kogelwerende vesten verkrijgbaar.
.
kevlar-t-shirt-b1-w

Vrij recent kregen we de melding van burgers in Oekraïne dat tegenwoordig het meest aantal slachtoffers onder burgers veroorzaakt wordt door mortiergranaten. Tegenwoordig wordt in nieuwe militaire kledij reeds snijwerende en brandwerende eigenschappen toegepast. Aramide en andere hoog technische vezels kunnen de verwonding door verbranding of fragmenten van mortiergranaten beperken.
.

Praktische combinaties


Met de ervaring in de oorlog uit Irak en de evolutie op het terrein in Oekraïne kunnen wij een aantal combinaties voorstellen die dan kans op dodelijke verwondingen aanzienlijk kan verminderen.
.
ares-pollux
Kogelwerende vest Ares      Kogelwerende vest Pollux
.
info
.
Tijdens de oorlog in Irak werden in de Green Zones door iedereen altijd zachte kogelwerende vesten gedragen. De zachte kogelwerende vest NIJ-3A is dan een allround bescherming tegen verschillende soorten gevaar waaronder tegen scherven van mortiergranaten, kogels uit pistolen, steken met messen of scherpe voorwerpen en zelfs tegen rondvliegend glas bij auto ongevallen en brand. Een zachte kogelwerende vest Pollux of Ares NIJ-3A (4) of (06) zou dus tot de basis kledij van iedere burger moeten behoren in een conflictgebied.
.
kevlarshirt-1blauwreeks-3 

Combat Bravo          Combat Police
.
Er zijn reeds verschillende soorten kledij beschikbaar uit die gemaakt zijn uit hoog technische vezels . Afhankelijk van de samenstelling kunnen deze de verwonding door brand of fragmenten van mortiergranaten of glas beperken aan de hals en armen. Met de winter op komst, beschikken we over twee beschermende truien die gemaakt zijn uit aramide en die nog eens beschikken over verschillende lagen snij- en steekwerende voering. De Combat Cut Alpha en de Combat Police shirt met steekwerende losse col kunnen een grote bijdrage leveren om de verwondingen te beperken en kunnen boven de discrete kogelwerende vest gedragen worden.
.
platen-sat-set-2-30

Harde ballistische platen NIJ-4
.
info
.
Er is al heel wat kritiek gegeven op de harde ballistische platen die in Oekraïne beschikbaar zijn en bedoeld zijn als bescherming tegen de Kalashnikov of Dragunov geweren. Laat men zeggen dat me in Oekraïne alles doet wat men kan, maar dat het nog wel enkele jaren zal duren alvorens men kwalitatief goede kogelwerende platen zal kunnen produceren. Wij hebben een aantal goede NIJ-4 harde ballistische platen ter beschikking om de staalkern kogels uit een Kalashnikov of Dragunov geweer te stoppen. 
.
platecarriers-set-30
 
Triton             Operator
.
info
.
Wij hebben een aantal plate carriers ter beschikking die kunnen gebruikt worden om boven een zachte kogelwerende vest te dragen. De meest discrete is de Triton die bestaat uit twee zakken voor harde ballistische platen van 250x300mm en kan gemakkelijk onder de kledij verborgen worden. Een andere plate carrier is de Operator die zeer veel verschillende mogelijkheden biedt waaronder verschillende zakken voor harde ballistische platen, zoals 2 aan de voor- en achterkant voor ballistische platen van 250x300mm en twee zakken aan de zijkant voor ballistische platen van 150x150mm. 
.
deluxe-fex-pro-beschermingen-600
Deluxe kogelvrije vest tegen Russische Tokarev pistolen
.
info

dual-use-zwart-4-2-platen-engarde-1000
Dual use kogelvrij vest klasse 4
.
info
.
dual-use-zwart-nylon-vest-1000google9449c329ba35fcfd.html
Webshop gemaakt met EasyWebshop