Openingsuren & Contact » Kogelwerende vesten Ukraine / Oekraïne

Kogelwerende vesten Ukraine / Oekraïne

Goede kogelwerende vesten als persoonlijke bescherming in Oekraïne / Ukraine. Persoonlijke bescherming tegen scherpschutters en Kalashnikov geweren.
..
Bescherming van Belgische, Nederlanderse en Luxemburgerse burgers in Oekraiëne 
.
Scherpschutters actief in Oost-Oekraïne! (30-03-2015)

milipol2013-kalsh-1
.
Ondanks het vredesakkoord van Minsk krijgen wij melding van toenemende agressie in Oost-Ukraine. Meer bepaald, scherpschutters zijn actief in sommige streken. De internationale pers maakt melding dat de toevoer van wapens naar Oost-Ukraine blijft doorgaan. Globaal spreekt men van een opkomend lente offensief. 
.
Naast de mobilisatie van verschillende generaties, is inmiddels al duidelijk geworden, dat iedereen een Kalasjnikov krijgt als basis uitrusting, echter wordt er zelden lichaamsbescherming gegeven. In vele gevallen moet de burger zelf instaan voor een kogelwerende vest, echter blijkt de kwaliteit van de Ukraine kogelwerende vesten ondermaats te zijn. Hoewel de Oekraïense industrie alle mogelijke middelen probeert in te zetten om een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden, bepaalde strategische grondstoffen zijn moeilijk of slechts in beperkte mate beschikbaar om goede kogelwerende vesten te vervaardigen.
.
Tot op heden behoort Oekraine nog altijd niet tot de Europese Unie, waardoor de vrijhandel met Ukraine nog altijd uitgesloten is. Enkel via een officiële vergunning van de Vlaamse Gemeenschap kunnen er kogelwerende vesten naar Oekraïne geleverd worden, echter leert de ervaring ons dat een vergunning die moet afgeleverd worden door de Vlaamse Overheid gemakkelijk 6 tot 12 maanden kan in beslag nemen. Voor de rest gelden de strenge regels van wapen export. In ieder geval is het voorlopig niet toegelaten om kogelwerende vesten op te sturen naar Oekraïne!
.
Bewoners van de BENELUX (België, Nederland, Luxemburg) kunnen voor persoonlijke bescherming een kogelwerende vest aankopen om te reizen naar gevaarlijke streken. Als ouder kan men een kogelwerende vest aankopen voor zijn kinderen, echter blijft men verantwoordelijk dat de bepalingen uit de eindgebruikersverklaring moeten gerespecteerd worden. De enige manier om de kogelwerende vest in Oekraïne te krijgen is om ze als persoonlijke bescherming mee te nemen naar Oekraïne. Bedenk dat een goedkoop vliegtuigticket Brussel – Kiev slechts tussen de 250 à 300 Euro kost.
.
In principe is het toegelaten dat men één kogelwerende vest per persoon mag meenemen op reis als persoonlijke bescherming. Als men meer kogelwerende vesten mee neemt dan gaat men van het standpunt uit dat deze vesten bedoeld zijn voor verdere verkoop. Dit is niet toegelaten! Ook wijzen wij erop dat volgens de Vlaamse wetgeving een kogelwerende vest voor persoonlijke bescherming niet mag geleverd worden aan terroristen of paramilitairen. Dus enkel als persoonlijke  bescherming van burgers!
.
Uit verschillende bronnen krijgen wij melding dat de gebruikte harde ballistische platen niet bestand zijn tegen de kogels uit scherpschuttersgeweren. Echter merken wij op dat de gebruikelijke harde ballistische platen NIJ-3 enkel geschikt zijn om oude munitie met zacht loden kern te stoppen. Tegenwoordig wordt deze munitie door moderne legers niet meer gebruikt en wordt deze vervangen door staalkern kogelpunten. Om dergelijke staalkern kogelpunten te stoppen heeft men minstens een NIJ-4 kogelwerende vest nodig!
.
Wij beschikken over twee types van harde ballistische platen die de kogels van scherpschuttersgeweren kunnen stoppen. 

platen-sat-set-1
Prijs info: NIJ-4 Conj.                                      Prijs info: NIJ-4 Stand Alone
.
info
.
De harde ballistische platen NIJ-4 Conj. moeten altijd samen gebruikt worden met een zacht ballistisch pakket NIJ-3A(04). Bij een impakt van een kogel op de harde ballistische plaat breekt de kogel en wordt deze vervormd tot klompje staal en lood. Dit klompje doorboort de plaat en wordt dan opgevangen door het zachte ballistisch pakket. Deze impakt kan een trauma verwonding veroorzaken (blauwe plek), maar is in principe ongevaarlijk.
.
De harde ballistische platen NIJ-4 Stand Alone zijn dikker maar kunnen een kogelpunt stoppen zonder dat hij door de plaat gaat. Het is dus niet van belang wat men onder deze harde plaat draagt gezien de kogel in de plaat blijft zitten. Geen trauma verwonding na impact van een kogel. 
.

Als bescherming voor burgers tegen scherpschutters kan het van groot belang zijn dat men de NIJ-4 kogelwerende vest discreet kan dragen onder de kledij. 

vesten-discreet-nij4-80
Triton:                                             Omega 4                                          Odin
.
info
.
De Triton plate carrier kan uitgerust worden met verschillende beschermende pakketten 

Prijs info Triton NIJ-3A(04)+NIJ-4 Conj. : Deze Triton plaatdrager is uitgerust met twee zachte kogelwerende pakketten NIJ-3A(04) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Conj. Deze combinatie kan onder de kledij gedragen worden als een discrete kogelwerende vest die Kalashnikov munitie kan stoppen en eveneens de kogels uit scherpschuttersgeweren.
.
Prijs info Triton NIJ-4 Conj. Deze Triton plaatdrager is uitgerust met twee harde ballistische platen NIJ-4 Conj. en moet gedragen worden boven een zachte kogelwerende vest NIJ-3A(04).
.
Prijs info Triton NIJ4 Stand Alone. Deze Triton plaatdrager is uitgerust met twee harde ballistische platen NIJ-4 Stand Alone. Men kan deze plaatdrager gewoon boven een T-shirt dragen. De harde platen kunnen op zichzelf de kogels stoppen uit scherpschuttersgeweren.
.

Discrete kogelwerende vest Omega 4 is een militaire discrete kogelwerende vest die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.
omega4flectarn-series


Prijs info Omega 4 NIJ-3A(04)-NIJ4 Conj. Dit is een militaire discrete kogelwerende vest uit stevig Cordura die voorzien is van een standaard zachte kogelwerend pakket NIJ-3A(04) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Conj. Deze discrete kogelwerende vest kan onder of boven de kledij gedragen worden. Dit is een standaard samenstelling om de kogelpunten uit een Kalashnikov of sniper geweer te stoppen.
.
Prijs info Omega 4 NIJ-3A(06)-NIJ4 Stand Alone. Dit is een militaire discrete kogelwerende vest uit stevig Cordura die voorzien is van een zwaarder zachte kogelwerend pakket NIJ-3A(06) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Stand Alone. Deze discrete kogelwerende vest kan onder of boven de kledij gedragen worden. Dit is de zwaarste ballistische bescherming die zowel de krachtige Russische handvuurwapen munitie als de kogelpunten uit een Kalashnikov of sniper geweer te stoppen.

De standaard Odin kogelwerende vest met harde ballistische platen.

Prijs info Odin NIJ-3A(04)+NIJ-4Conj. Deze Odin kogelwerende vest is bedoeld om boven de kledij gedragen te worden, maar kan door zijn beperkte vorm, ook onder de kledij gedragen worden. Deze Odin kogelwerende vest is reeds jaren in gebruik bij verschillende politiediensten en uitgerust met een vocht- en temperatuur regelende voering. Verder is deze Odin kogelwerende vest uitgerust met standaard zachte kogelwerend pakket NIJ-3A(04) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Conj.
.
De QPC (Quick Release Plate Carrier) kogelwerende vest 
.
condor-qpc-serie
.
info
.
Prijs info QPC Zwart NIJ-3A(04)+NIJ-4 Conj. De QPC (Quick Release Plate Carrier) is een militair model kogelwerende vest die veel te bieden heeft. De QPC beschikt over een snel afwerp systeem waarvan de bediening zowel links als rechts kan geplaatst worden. Beschikt over een Molle webbing over de volledige oppervlakte waar verschillende modulaire accessoires op kunnen bevestigd worden. Beschikt over twee zakken voor harde platen die langs de binnenzijde zitten en zeer discreet zijn tijdens het dragen onder de kledij. Deze QPC is voorzien van een standaard zachte kogelwerend pakket NIJ-3A(04) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Conj. Deze kogelwerende vest wordt normaal boven de kledij gedragen. Dit is een standaard samenstelling om de kogelpunten uit een Kalashnikov of sniper geweer te stoppen.
.
Prijs info QPC Zwart NIJ-3A(06)+NIJ-4 Stand Alone. De QPC (Quick Release Plate Carrier) is een militair model kogelwerende vest die veel te bieden heeft. De QPC beschikt over een snel afwerp systeem waarvan de bediening zowel links als rechts kan geplaatst worden. Beschikt over een Molle webbing over de volledige oppervlakte waar verschillende modulaire accessoires op kunnen bevestigd worden. Beschikt over twee zakken voor harde platen die langs de binnenzijde zitten en zeer discreet zijn tijdens het dragen onder de kledij. Deze QPC is voorzien van een zwaarder zachte kogelwerend pakket NIJ-3A(06) en twee harde ballistische platen NIJ-4 Stand Alone. Deze kogelwerende vest wordt normaal boven de kledij gedragen worden. Dit is de zwaarste kogelwerende samenstelling om de kogelpunten uit een Kalashnikov of sniper geweer te stoppen.
.
Discrete kogelwerende vesten Pollux + Triton plate carrier

pollux-kleuren-60
.
info
.
Prijs info Pollux NIJ-3A(04) discrete kogelwerende vest is een zeer comfortabel model die onder de kledij gedragen wordt. Dit model biedt bescherming tegen de meest voorkomende handvuurwapen kalibers zoals uit pistolen en revolvers. Deze kogelwerende vest is licht en kan gedurende lange tijd gedragen worden. Indien men echter ook beschermd wenst te zijn tegen geweerkalibers zoals Kalashnikov en scherpschuttersgeweren, dan dient men hierboven een extra plate carrier met harde ballistische platen Triton NIJ-4(Conj) of Triton NIJ-4 Stand Alone boven te dragen. Het voordeel van dit principe is dat men snel de plate carrier kan aandoen als er gevaar dreigt en men ook de zware plate carrier kan uitdoen als er geen gevaar is, waarbij men dan toch nog de zachte kogelwerende vest aanhoud.
.
platecarrier-1-018-50
.
info
.

google9449c329ba35fcfd.html
Webshop gemaakt met EasyWebshop