Openingsuren & Contact » Beschermende kledij tegen terreuraanslagen » Antiterreur kogelvrije vest

Anti terreur kogelwerende vest

.
Samenstelling kogelvrije vest.

Voor de leek willen wij graag duidelijk maken dat een kogelwerende vest bestaat uit twee delen; de buitenhoes en een beschermend  pakket. 

kleur-cariers-1-015-wit30
De buitenhoes is enkel wat met vanbuiten aan de kogelwerende vest ziet en heeft geen enkel beschermende waarde. De buitenhoes is dus niet kogelvrij!

pakket-nij-3a-1wit
Enkel het beschermend pakket heeft een beschermende waarde en kan kogelvrij en/of steekwerend zijn. Er bestaan verschillende soorten beschermingswaardes in kogelwerende pakketten. Zachte kogelwerende vesten zijn bedoeld als bescherming tegen handvuurwapens zoals pistolen, revolvers en pistoolmitrailleurs.
.kleur-cariers-1-020-wit-30

 Het beschermend pakket wordt in de buitenhoes geschoven en samen vormen zij de kogelwerende vest.
.
kleur-cariers-1-033-wit-30

Rekening houdende met de verschillende soorten bedreigingen die door Daesh (IS) vooropgesteld werden is er één type pakket bijzonder nuttig als algemene kogelwerende bescherming. Dat is de kogelwerende pakket volgens de Amerikaanse normen NIJ-3A. Dit kogelwerend pakket bestaat uit meer dan 30 lagen kogelwerend materiaal en biedt dus een vrij algemene bescherming.

.
Pollux buitenhoes voor de antiterreur kogelwerende vest.
.
pollux-kleuren-30
.
Antiterreur kogelwerende vesten
.
De Pollux buitenhoes of kogelvrije vest is speciaal ontwikkeld om discreet onder de kledij te dragen. Voor burgers die zich wensen te beschermen tegen de terreurdreigingen is dit ook de meest geschikte oplossing. Deze soepel kogelwerende vest is zeer comfortabel om dagelijks discreet te dragen en volgt goed de bewegingen van het lichaam zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Wij hebben zeer veel positieve reacties op de Pollux kogelwerende vest. U kan hier onmogelijk een verkeerde keuze mee maken! De Polllux is verkrijgbaar in drie kleuren; zwart, wit en huidskleur.
.
.
Terreurdreiging door wapens met geluidsdempers
.

De zachte kogelwerende vesten zijn bedoeld tegen handvuurwapen kalibers die gebruikt worden in pistolen, revolvers en pistoolmitrailleurs. Gezien de nieuwe dreiging van Daesh om aanslagen te plegen met wapens die voorzien zijn van geluidsdempers, is de Pollux NIJ-3A(04) een uitstekende bescherming tegen dit type van terreuraanslagen.
.


Kogelwerende T-shirt carrier
.
Naast de traditionele kogelwerende vesten die over 360° bescherming bieden, zijn er ook snij- of steekwerende T-shirt dragers die voorzien kunnen van kogelwerende pakketten van  250x300 mm. Dit principe is eigenlijk vergelijkbaar met de plaat dragers die eveneens de afmetingen hebben van 250x300mm.
.
.
.
De kogelwerende pakketten zijn 250x300mm groot en hebben een beschermingswaarde Niveau NIJ-3A(04) R15Joule. Dit betekend een kogelweerstand voor de kalibers 9x19mm-.44Magnum en een steekweerstand tegen messen tot 15 Joule. Deze kogelwerende pakketten zijn dus geschikt als bescherming tegen pistolen, revolvers en pistoolmitrailleurs en tegen messteken. 
.

.
Deze kogelwerende pakketten NIJ-3A van 250x300mm worden dan in de twee zakken van de T-shirt carrier geplaatst. Deze kogelwerende pakketten bieden dan een steek- en kogelwerende bescherming voor de borst en op de rug. Kogelwerende pakketten NIJ-3A van 250x300mm worden dan in de twee zakken van de T-shirt carrier geplaatst. Deze kogelwerende pakketten bieden dan een steek- en kogelwerende bescherming voor de borst en op de rug. Weliswaar, wordt hiermee de zijkant van het lichaam niet beschermd, maar als voordeel is dit principe vrij comfortabel om lange tijd te dragen. De kogelwerende pakketten wegen elk slechts 500-gram en door dat de zijkant vrij is kan het lichaam gemakkelijker ademen waardoor er aanzienlijk minder transpiratie is. Dit principe is een vrij praktisch alternatief voor een traditionele kogelwerende vest..
..
Deze blauwe brandwerende, snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier NIJ-3A is een alternatief voor een kogelwerende vest die aangenamer is om dragen in warme ruimtes of wanneer de bescherming gedurende lange tijd moet gedragen worden. De kogelwerende bescherming beschermt de vitale organen rond de hartstreek.
.
.
Andere types kogelwerende T-shirts

.
Zware kogelwerende vesten zijn bedoeld tegen oorlogsgeweren zoals de Kalashnikov geweren.
.
milipol2013-ak47-2-400

link naar Zware antiterreur kogelwerende vest.
.
google9449c329ba35fcfd.html
Webshop gemaakt met EasyWebshop